Persbericht van onze partner ecovolta

Lithium batterijsysteem verlaagt logistieke kosten. Lithium-ion tractiebatterij vervangt loodzuurbatterijen en verlaagt de laadcycluskosten met maximaal 50%.

Brunnen / Schwyz, Zwitserland, 25 september 2019 - De Zwitserse fabrikant van batterijsystemen introduceert een kostenbesparende tractiebatterij voor industriële voertuigen zoals vorkheftrucks en palletkrikken.

Dankzij een gestandaardiseerde lithium-ion-oplossing kan de evoTractionBattery loodzuurbatterijen vervangen, waardoor de kosten per laadcyclus tot 50% worden verlaagd. Elke evoTractionBattery kan ook individueel worden bewaakt via de cloud, waardoor het mogelijk is om eenvoudig gegevens van de batterij te controleren en het laden online te beheren. Om de introductie van de batterij te vergemakkelijken, biedt ecovolta ondersteuning aan bedrijven bij het integreren van de nieuwe oplossing in hun bestaande logistieke systemen.

Capaciteit en levensduur bieden kostenvoordelen

De hogere bruikbare capaciteit van de evoTractionBattery van ecovolta en de aanzienlijk langere levensduur van de Li-ion-technologie bieden grote voordelen in vergelijking met loodzuuraccu's. Traditionele loodzuurbatterijen kunnen maximaal tot 50 procent van hun capaciteit worden ontladen, terwijl 90 procent van de capaciteit van de lithium-ionbatterijen van ecovolta kan worden gebruikt. Bovendien kan de nieuwe generatie batterijen ongeveer 3.000 keer worden opgeladen en ontladen, vergeleken met slechts ongeveer 1.200 keer voor loodzuuraccu's.
Voor een voorbeeldcapaciteit van ongeveer 10 kWh kan de nieuwe oplossing de kosten tot 50% per laad- en ontlaadcyclus verlagen. De oplaadtijd en het gewicht worden ook met meer dan 80 procent teruggebracht.
"Tot nu toe had de lithium-iontechnologie geen doorgang gevonden in de logistiek, omdat de hogere initiële kapitaalkosten de economische levensvatbaarheid in vergelijking met loodzuurbatterijen belemmerden. Maar de evoTractionBattery verandert dat, waardoor een loodaccu van 10 kWh snel en gemakkelijk kan worden vervangen door een lithium-ionoplossing van 5 kWh tegen lage kosten, "zegt Paul Hauser, CTO van ecovolta.

Vereenvoudigde bediening en flexibele constructie

De specificaties van de evoTractionBattery maken hem ook veel gebruiksvriendelijker. In tegenstelling tot loodbatterijen hebben boost-ladingen geen negatief effect op de levensduur van deze lithium-ionbatterij. In combinatie met sneller laden en een grotere ontladingsdiepte betekent dit dat bestuurders van industriële voertuigen niet langer worden beperkt door beperkende laadvoorschriften of de noodzaak om batterijen te vervangen. Lithium-ionbatterijen vereisen ook geen onderhoud zoals loodzuurbatterijen.
Spanningsbereiken van 24 V tot 800 V en capaciteiten van 2,5 kWh tot 7.500 kWh kunnen worden bereikt met ontladingsstromen tot 500 A door de batterijen aan te sluiten om strings te vormen in elke serieconfiguratie of parallel. De standaard behuizing met gedefinieerde oppervlakteafmetingen van 520 x 220 mm zorgt voor duidelijke bouwparameters.
Ondersteuning voor het vervangen van loodzuuraccu's in bestaande systemen
Ecovolta biedt verschillende services om bedrijven te ondersteunen bij de integratie van de lithium-ion-oplossing, inclusief het ontwerp van laadinfrastructuur en capaciteitsplanning. Hierdoor kunnen veel bedrijven het totale aantal voertuigen in bedrijf verminderen, omdat lithium-ionbatterijen sneller kunnen worden opgeladen dan conventionele loodzuurbatterijen.

Eigen bouwsysteem

Ecovolta maakt gebruik van een gespecialiseerd constructiesysteem voor de evoTractionBattery dat de volledig geautomatiseerde batchproductie mogelijk maakt van lithium-ionbatterijen met hoge stroomsterkte die geen actieve koeling vereisen.
Het geïntegreerde batterijbeheersysteem maakt master / slave-bediening van meerdere batterijen aangesloten op een CAN-bus mogelijk. Hierdoor kunnen de batterijen informatie uitwisselen met het besturingssysteem op een hoger niveau - een voorwaarde voor efficiënt en veilig rijdende voertuigen. Uitgebreide veiligheidstechnologie met een relais en een zekering vormt ook een integraal onderdeel van het pakket.Wilt u meer weten over deze toepassing? Of heeft u een vraag over uw eigen situatie en toepassing? Dan kunt u contact opnemen met één van onze experts via telefoonnummer: 073 - 631 5 202. Of u mailt ons via ons contactformulier.