Wij zijn ook het centrum van de batterijladers.

Elke type batterij heeft een eigen lader nodig.


Bent u op zoek voor een lader voor uw schrobmachine of voor een hoogwerker? Of voor een tractiebatterij die in uw heftruck zit misschien? Wij kunnen alle varianten leveren.

Ook geven we advies welke lader het beste voor uw batterij is. Heeft u liever een snellader? Of misschien een hoogfrequente lader in plaats van de conventionele 50 Hz lader? Onze experts zorgen dat u de juiste lader aanschaft voor uw toepassing.

De Batterij oplader

De batterijlader, ofwel gelijkrichter, zorgt ervoor dat de oorspronkelijke elektrochemische toestand van de batterij hersteld wordt. Het is niet zo dat de lader stroom in de batterij laadt, daarin wordt opgespaard en op een later moment er weer uitkomt. Het laden van een batterij kan daarom beter gezien worden als het opwinden van een veer in een klok. Wij leveren zowel de geregelde laders, de ongeregelde laders en de laders met een laadkarakteristiek welke een combinatie is van beide. Naast deze hoofdverdeling kunnen we ook nog kiezen voor de wijze waarop geladen kan worden. Dit kan normaal (50Hz) of hoog frequent (20 - 50 kHz), al dan niet met als aanvulling zuurcirculatie (trak air).

Conventionele batterijlader

Met conventionele laders worden alle 50 Hz laders bedoeld. Een gelijkrichter maakt van de 50 Hz wisselstroom een gelijkstroom voor de batterij. Rimpel op gelijkstroom zorgt voor extra opwarming van de batterij bij het laden.
Afhankelijk van het vermogen van de lader ligt de normale laadtijd voor een batterij die 80 procent ontladen is, globaal ergens tussen de 7 en 14 uur. Wanneer altijd voldoende laadtijd beschikbaar is kan worden volstaan met een 12-urige lader.

Hoog Frequent batterijlader

Een hoogfrequent (HF)-lader werkt met een hoge frequentie tussen de 20 en 50 kHz.
Deze lader levert aan de uitgang een zuivere gelijkstroom. Een HF-lader laadt met een voortdurende aanpassing van spanning en stroom, dit noemen we een geregelde lader

Welke lader is voor uw toepassing het meest geschikte? Onze experts adviseren u graag.

Contact