Energie opslag
Energie opslag speelt een belangrijke rol in de overgang naar een duurzame energietoekomst. Het stelt ons in staat om hernieuwbare energie, bijvoorbeeld zonnepanelen, efficiënter te benutten. Met voortdurende innovatie en investeringen kunnen we de uitdagingen op het gebied van energie opslag overwinnen. Alleen zo kunnen we met elkaar een veerkrachtig, betrouwbaar en groen energiesysteem opbouwen dat bijdraagt aan een duurzame samenleving.
Wat verstaan we onder hernieuwbare energie?
Hernieuwbare energie verwijst naar energiebronnen die voortdurend beschikbaar zijn en zich op natuurlijke wijze kunnen vernieuwen. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen, zoals steenkool, olie en gas, raken hernieuwbare energiebronnen niet uitgeput en hebben ze over het algemeen een veel lagere impact op het milieu. Het efficiënt omgaan met de opslag van deze energie speelt een steeds belangrijkere rol. Denk bijvoorbeeld aan batterij opslag.
Meer informatie over batterij opslag?
Ideaal voor energie opslag thuis of bedrijf
NEEM CONTACT OP
Of vraag informatie aan
Batterij opslag voor energie
De tractiebatterij, is een container gevuld met cellen die met elkaar verbonden zijn. In deze cellen zitten loodplaten, positieve en negatieve, die gescheiden worden door een dunne scheidingsplaat. Kort gezegd, de tractiebatterij is een zeer krachtige batterij waarin veel energie opgeslagen kan worden voor hergebruik.
Tractiebatterij voor energie opslag
Bent u op zoek naar een stabiele en betrouwbare bron voor energie opslag? Vraag vrijblijvend informatie op over batterij opslag voor uw opgewekte energie. Ideaal als thuisbatterij.
Neem contact op of bel: 073-6315202 voor persoonlijk advies.
Batterijcentrum Nederland, uw partner voor energie opslag
Vakkundig advies
Snelle levering, uit voorraad
Batterijen voor opslag energie
Vormen van hernieuwbare energie zijn:
- Zonne-energie: Zonne-energie maakt gebruik van zonlicht om elektriciteit op te wekken via fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen of om warmte te produceren via zonneboilers. Zonne-energie is overvloedig aanwezig en kan op grote schaal worden benut.
- Windenergie: Windturbines zetten de bewegingsenergie van de wind om in elektriciteit. Windenergie is een van de snelst groeiende vormen van hernieuwbare energie en kan zowel op land als op zee worden opgewekt.
- Waterkracht: Waterkrachtcentrales gebruiken de kracht van stromend water, zoals rivieren en watervallen, om turbines aan te drijven en elektriciteit op te wekken. Dit kan zowel met grote dammen als met kleine installaties gebeuren.
- Biomassa: Biomassa is organisch materiaal, zoals houtsnippers, landbouwafval en plantaardig materiaal, dat kan worden verbrand om warmte en elektriciteit te produceren. Het kan ook worden omgezet in biobrandstoffen, zoals biodiesel en bio-ethanol, die kunnen worden gebruikt voor transport.
- Geothermische energie: Geothermische energie maakt gebruik van de warmte die van nature in de aarde aanwezig is. Het kan worden benut door geothermische warmtepompen voor verwarming en koeling, of door stoom en warm water te gebruiken om elektriciteit op te wekken in geothermische energiecentrales.
Al deze hernieuwbare energiebronnen verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Ze verminderen de uitstoot van broeikasgassen en dragen bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Kijken we naar de gemiddelde woning installaties dan hebben we het vooral over zonne-energie, zonnepanelen en mogelijk micro geothermische energie door inzet van een warmtepomp die warmte uit de grond haalt.
Vaak wekken we meer energie op dan we op hetzelfde moment gebruiken, deze energie leveren we dan terug aan het net. De regelingen die hieraan verbonden worden snel afgebouwd. Het is dus belangrijk om ook thuis of voor uw bedrijf te kijken naar oplossingen om energie op te slaan.
Wat kost een opslag batterij?
De investering in een opslag tractiebatterij varieert en is afhankelijk van verschillende factoren. Eén van de factoren is de gewenste capaciteit in energie opslag. Daarbij komen verder nog de werkzaamheden voor de installatie, het omvormersysteem en eventuele regel- en besturingsapparatuur. Voor een gedegen advies en meer informatie kunt het beste een mail sturen of bellen.
Wat is energie opslag?
Energie opslag verwijst naar het proces van het opslaan van overtollige energie die wordt gegenereerd wanneer de vraag lager is dan het aanbod. In plaats van de overtollige energie verloren te laten gaan, kan deze worden opgeslagen. Dit kan bijvoorbeeld in een thuisbatterij. Dit kan ook uw elektrische auto zijn. Een meer stabiele en betrouwbare energie opslag met een grotere capaciteit is batterij opslag, zoals de tractiebatterij. Door uw energie op te slaan kunt u de energie later gebruiken wanneer de vraag hoger is dan het aanbod in uw situatie. Zo maakt u efficiënter gebruik van uw hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie en zonnepanelen. Deze energiebron is afhankelijk van de weersomstandigheden, waardoor ze variabele productiepatronen hebben in het opwekken van energie.
Tractiebatterij voor energie opslag
Een tractiebatterij is een zeer sterke batterij die al jaren in de industrie en logistiek wordt gebruikt voor het leveren van energie. Waarbij grote hoeveelheden energie tijdens het laadproces in de batterij worden opgeslagen. Als we dit doorvertalen naar energie opslag via hernieuwbare energie kunnen we concluderen dat de tractiebatterij hier ideaal voor is. We zetten een aantal kenmerken voor u op een rij:
- Hoge energiedichtheid: Tractiebatterijen hebben over het algemeen een hoge energiedichtheid, wat betekent dat ze een grote hoeveelheid energie kunnen opslaan in verhouding tot hun gewicht en volume. Uitermate geschikt voor het opslaan van elektriciteit op een compacte manier. Ideaal voor energie opslag thuis en voor bedrijven.
- Oplaadbaarheid: Tractiebatterijen zijn oplaadbaar, wat betekent dat ze energie kunnen opnemen wanneer er een overschot is en deze energie kunnen afgeven wanneer er vraag naar is. Dit maakt ze ideaal voor het opslaan van overtollige energie die wordt geproduceerd door hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen.
- Snelle respons en efficiëntie: Tractiebatterijen kunnen zeer snel reageren op veranderingen in vraag en aanbod van elektriciteit. Dit maakt ze geschikt voor het leveren van directe energievraag wanneer dat nodig is. Bovendien hebben tractiebatterijen een hoog rendement, wat betekent dat er weinig energie verloren gaat tijdens het opladen en ontladen.
- Langere levensduur: Tractiebatterijen worden ontworpen om lang mee te gaan en vele oplaad- en ontlaadcycli te doorstaan. Dit maakt ze geschikt voor regelmatig gebruik in energie opslagsystemen, waarbij ze herhaaldelijk worden opgeladen en ontladen. Verbeteringen in batterijtechnologie hebben geleid tot een verlenging van de levensduur van tractiebatterijen en een verbeterde betrouwbaarheid.
Kort gezegd, de tractiebatterij is een energie opslag batterij waar u jaren plezier van heeft, thuis alsook voor uw bedrijf.
Subsidies voor energie opslag
In Nederland zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar voor energie opslag. De subsidies zijn aan verandering onderhevig, dus kijk dit altijd vooraf goed na of informeer bij provincie of gemeente. Enkele voorbeelden van subsidies en regelingen voor particulieren zijn:
- Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE): De ISDE-regeling biedt subsidies aan particulieren die investeren in duurzame energieoplossingen, waaronder ook energie opslagsystemen. De subsidie kan worden verkregen voor de aanschaf van batterijen of accu’s die worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen.
- Duurzaamheidslening: Veel gemeenten bieden energiebesparingsleningen aan particulieren voor het financieren van energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking, waaronder energie opslagsystemen. Deze leningen hebben vaak aantrekkelijke rentetarieven en gunstige voorwaarden.
- Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH): De SEEH-regeling is gericht op het stimuleren van energiebesparende maatregelen in woningen. Hoewel de subsidie primair is gericht op isolatie en andere energiebesparende maatregelen, kan een energie opslagsysteem in bepaalde gevallen ook in aanmerking komen voor subsidie.
- Salderingsregeling: Hoewel geen directe subsidie, is de salderingsregeling in Nederland van toepassing op particulieren die zelf duurzame energie opwekken, zoals met zonnepanelen. Het stelt particulieren in staat om de energie die ze aan het elektriciteitsnet leveren, te salderen met de energie die ze van het net afnemen. Dit biedt een financieel voordeel en kan helpen bij het efficiënter gebruik van energie opslagsystemen. Deze regeling wordt steeds minder interessant, helaas.