Tractie accu’s komen in alle soorten en maten

Bent u op zoek naar een standaard DIN of BS cel? Liever een onderhoudsvrije batterij? Of zoekt u een op maat gemaakte tractiebatterij? Ons aanbod batterijen is groot. Voor allerlei bedrijfsmobiliteit toepassingen hebben wij de juiste batterij. Omdat wij het centrum zijn op het gebied van batterijen en laders komen wij met een passende oplossing op uw vraag.

Vind bij ons de juiste tractiebatterij voor elke elektrische toepassing

  • Nieuwe- en gebruikte accu’s
  • 24 Volt, 48 Volt, 80 Volt met verschillende Ah.
  • Jaren aan expertise; wij denken mee voor de juiste oplossing
  • Snelle levering, direct uit voorraad!
  • Zeer breed assortiment; van standaard tot maatwerkoplossingen

DIRECT EEN TRACTIE ACCU OFFERTE ONTVANGEN

BEL:

073-6315202

Of vraag een offerte aan

Heftruck batterij kopen of huren. Nieuw en gebruikte batterijen

Tractie accu bestellen; waar let je op

Voor de capaciteit van de benodigde tractiebatterij kijken we naar een drietal variabelen;

  • hoe lang wordt de accu dagelijks ingezet
  • hoeveel gewicht moet uw machine optillen?
  • indien heftruck of vergelijkbaar; hoe hoog moet dit gewicht worden opgetild

Gebruikt u de tractie accu echter niet voor intern transport maar bijvoorbeeld als back-up voor uw generatoren? Dan is het uiteraard belangrijk om te kijken welke capaciteit de accu moet kunnen opvangen. Met name in de scheepsvaart worden onze producten vaak op deze manier ingezet; de navigatieverlichting, radar, pilot, marifoon en dergelijke zitten dan op de accu aangesloten.

Wat is een tractie accu

Heftrucks, palletwagens, vorkheftrucks en nog veel meer; ze worden door zogenaamde tractie accu’s (ook wel tractiebatterij of heftruck accu genoemd) voorzien van elektrische energie. Voor intern transport wordt al jarenlang met voertuigen gewerkt die op accu’s rijden. Heftrucks en reachtrucks mogen in magazijnruimtes namelijk geen gassen uitstoten. Voor dit soort voertuigen zijn de tractie accu’s de energiebron.

Een tractie accu wordt samengesteld door een aantal afzonderlijke cellen die door een speciale container bijeen worden gehouden. Zo’n container noem je een trog. Door middel van een speciale coatingslaag wordt de binnenkant van deze container beschermd tegen het schadelijke zuur van de accu. Hoeveel en wélke cellen u nodig heeft om het meeste rendement te behalen met uw interne transportmiddelen heeft met een drietal variabelen te maken. Hieronder leest u daar meer over. Batterij Centrum Nederland kan snel en uit voorraad de meest gebruikte formaten tractie accu’s leveren maar biedt u ook de mogelijkheid om een tractiebatterij op maat te laten maken.

Heftruck batterij kopen of huren. Nieuw en gebruikte batterijen

Tractie accu’s voor iedere toepassing en ieder budget

Batterijcentrum Nederland levert nieuwe én gebruikte tractie accu’s en toebehoren voor alle bekende merken transportmiddelen zoals: Yale, Still, Jungheinrich, Komatsu, Linde, Toyota, BT, Doosan, Caterpillar, Hyster, Clark, TCM, Mitsubishi, Deawoo, Nissan, Fiat, Crown, Kalmar. Atlet, Hubtex, Lancer, Combilift, Bulmor, Jumbo, Baumann. Lafis, Rocla, Pramac, Allifter, Heli, Komatsu, Steinbock Boss, Nyk, Climax, Kalmar, Irion, Dantruck, Cesab, Datsun, Fiat, Fantuzzi, Lancer Boss, Halla, Manitou, Samag, Icem, Hyundai, EP, Max Holland, Maximal, Samsung, Carer, Baka, Battioni & Pagani, Primespo, Mic, BP, Fiat en alle andere merken.

Vakkundig advies
Snelle levering, uit voorraad
Voor alle heftruck merken

“Werken uw interne transportmiddelen na een paar uur al minder soepel? De kans is groot dat uw accu niet versleten is maar simpelweg te weinig capaciteit heeft. Laat u daarom altijd goed adviseren en test de capaciteit van uw accu. Goedkoop kan duurkoop worden als uw interne processen stagneren!”

Verleng de levensduur van uw tractie accu

Goed en tijdig service en onderhoud aan de tractie accu heeft een grote impact op de levensduur van uw accu. Batterijcentrum Nederland kan dit onderhoud voor u verzorgen. Wij bieden hiervoor verschillende onderhoudscontracten aan. Vraag naar onze mogelijkheden.

Voor een lange levensduur van een tractiebatterij willen wij u daarnaast graag attenderen op de volgende aandachtspunten;

  • Hou de accu schoon en droog. Dit voorkomt kruipstromen. Kruipstromen kunnen brand en een explosie veroorzaken.
  • Bijvullen van de heftruck batterij mag alleen NA het laden en nooit vóór het laden.
  • Bijvullen mag alleen met gedemineraliseerd (b.v. gedestilleerd) water. Niet hoger bijvullen dan tot de onderkant van de korf die in de celdop zit.
  • Nooit bijvullen met zuur.
  • Meet minimaal éénmaal per maand de zuurgraadgegevens (s.g.) van alle batterijcellen vóór en ná de lading en noteer deze in het laadrapportenboek. Celnr. 1 is de cel waar de pluspool zich bevindt.
  • De heftruck batterij nooit dieper ontladen dan tot een s.g. van 1.13.
  • Leg nooit gereedschap of metalen voorwerpen op de batterij.
  • Tractie accu’s altijd laden in een goed geventileerde ruimte.
  • Tijdens de (na)lading van de heftruck batterij ontstaan gevaarlijke gassen welke explosies kunnen veroorzaken. Roken, open vuur, lassen en slijpen in de omgeving van de batterij is daarom streng verboden.
  • Draag tijdens de werkzaamheden aan de tractie accu beschermende kleding, een veiligheidsbril, zuurbestendige handschoenen, etc. Laat u hiervoor goed informeren door een veiligheidsspecialist en neem geen risico’s.

Reparatie tractie accu

Op het moment dat een tractiebatterij niet meer de gewenste prestaties levert wil dat niet zeggen dat u direct een nieuwe accu moet kopen. Vaak is het probleem met een reparatie te verhelpen. Bij reparatie werkzaamheden kunt u denken aan;

  • Analyse van het probleem
  • Schoonmaken van de heftruck batterij
  • Vervangen van slechte cellen
  • Opnieuw of correct vullen van de cellen
  • Vernieuwen van kapotte doorverbinders
  • Regenereren van de heftruck batterij

Indien u correctief onderhoud zoveel mogelijk wilt voorkomen, vraag informatie op over onze service en onderhoud mogelijkheden.

Nieuw, tweedehands kopen of toch liever huren?

We kijken graag of uw huidige tractie accu nog te repareren is. Verspillen houden we niet. Indien reparatie niet meer mogelijk is biedt Batterijcentrum Nederland een uitgebreid assortiment nieuwe accu’s. Naast nieuwe batterijen kunt u echter ook kiezen voor een gebruikte accu. Tevens is ook huur een mogelijkheid. Welke keuze de beste is voor u is volledig afhankelijk van de gewenste inzet en uw bedrijfspraktijken. Batterijcentrum Nederland is uw partner een compleet programma aan accu’s en laders van hoge kwaliteit. Onze experts staan altijd klaar voor persoonlijk advies.

Direct een tractie accu offerte ontvangen?

Hoe werkt een tractie accu eigenlijk?

Geïnteresseerd in een stukje techniek achter de accu? Het chemische proces dat plaatsvindt bij het gebruik van een tractie accu (het ontladen) is waar het werkelijk om draait. De loodplaten hangen in een (cel) bak met verdund zwavelzuur, ook wel elektrolyt genoemd. Zowel de positieve platen als de negatieve platen zouden graag verbindingen willen aangaan met stukken van dit verdund zwavelzuur, zodat zowel aan de positieve platen als de negatieve platen loodsulfaat gevormd kan worden. Maar om deze verbindingen naar loodsulfaat te kunnen maken, moeten de negatieve platen een teveel aan elektronen kwijt, terwijl de positieve platen deze elektronen juist nodig hebben om dezelfde verbindingen (loodsulfaat) te kunnen maken. En dat is nou precies wat er gebeurt bij het ontladen van een accu. We zorgen ervoor dat de overtollige elektronen van de negatieve platen, via een gebruiker naar de positieve platen kunnen afvloeien. Zo’n gebruiker is bijvoorbeeld de motor om te rijden van een heftruck, of de pompmotor die nodig is om te hijsen. We zorgen tijdens het ontladen van een batterij er dus voor dat er een elektronenstroom mogelijk is tussen de negatieve platen en de positieve platen. En een elektronenstroom is wat wij simpelweg stroom noemen.

De chemische reacties blijven normaal gesproken doorgaan totdat alle geladen deeltjes zijn omgezet. Voor een tractie accu is het echter belangrijk dat er niet meer dan 80% aan capaciteit uit de batterij wordt ontladen. Zouden we meer dan 80% aan capaciteit uit de batterij halen, dan wordt het laden van de batterij naar de oorspronkelijke toestand van de positieve en negatieve platen en het mengsel elektrolyt te problematisch.

Bij het laden van een batterij wordt het chemisch proces omgekeerd en worden er elektronen naar de negatieve platen toegevoerd. Deze elektronen stroom (elektrische stroom) komt voor een gedeelte uit de lader en voor een gedeelte terug van de positieve platen. Het is dus niet zo dat een lader elektriciteit stopt in de batterijcellen, maar de lader zorgt ervoor dat de oorspronkelijke chemische toestand van de loodplaten wordt hersteld. Het laden van een batterij is daarom beter te vergelijken met het opwinden van een veer in een klok.

Laat u goed adviseren voor u een keuze maakt

Een tractiebatterij wordt op legio manieren ingezet, zoals het dagelijkse transport van goederen in magazijnen en bij de productiebedrijven. Enkele voorbeelden zijn: heftrucks, pallettrucks, reachtrucks, stapelaars, verreikers, hoogwerkers, zijladers, veegmachines, schrobmachines en Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s). Wij adviseren u graag zodat u optimaal kan profiteren van de voordelen van een tractie accu. Hierbij oordelen we niet uit eigen belang maar geven we eerlijk advies waarmee we u echt verder helpen. Waarom? Omdat wij u graag terug zien als klant. Onze experts staan altijd klaar om u persoonlijk advies te geven. We reageren én leveren snel. Aarzel dus niet en neem direct contact met ons op.

Persoonlijk advies?

Bel : 073-6315202

OFFERTE

Of chat met ons