Tractiebatterijen
Op zoek naar een betrouwbare tractiebatterij? Wij hebben precies wat u nodig heeft!
Bij Batterijcentrum Nederland vindt u een uitgebreid assortiment tractiebatterijen in alle soorten en maten. Of u nu een 24V, 48V of 80V heftruck accu zoekt, wij hebben de juiste batterij voor elke elektrische toepassing. Van standaard DIN- of BS-cellen tot onderhoudsvrije batterijen en zelfs op maat gemaakte oplossingen – wij bieden altijd een passende tractiebatterij die aan uw behoeften voldoet.
Als dé specialist op het gebied van batterijen en laders, denken wij met u mee. Onze experts luisteren naar uw wensen en zorgen voor een accu-oplossing die perfect aansluit op uw werkomgeving. Dankzij onze ruime voorraad kunnen wij snel leveren, zodat u geen kostbare tijd verliest door stilstand.
De meest gebruikte tractiebatterijen
- ✅ 24 volt heftruck accu
- ✅ 48 volt heftruck accu
- ✅ 80 volt heftruck accu
Met een grote voorraad en snelle levering zorgen wij ervoor dat uw elektrische machines altijd operationeel blijven. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met de perfecte tractiebatterij!
Vind bij ons de juiste tractiebatterij voor elke elektrische toepassing
Waarom kiezen voor Batterijcentrum Nederland?
- Breed assortiment: Tractiebatterijen voor heftrucks, reachtrucks, stapelaars, palletwagens, veegmachines, schrobmachines en meer.
- Diverse spanningen: Altijd de juiste keuze met 24V, 48V of 80V accu’s.
- Op maat gemaakte oplossingen: Wij leveren batterijen die volledig aansluiten op uw specifieke behoeften.
- Snelle levering: Direct uit voorraad leverbaar, zodat uw bedrijf geen stilstand ervaart.
- Deskundig advies: Wij denken met u mee voor de perfecte accukeuze.
Of u nu een standaard DIN of BS-cel, een onderhoudsvrije batterij of een maatwerktractiebatterij nodig heeft, wij bieden een oplossing die past bij uw bedrijfsvoering. Dankzij onze snelle levering en klantgerichte aanpak bent u altijd verzekerd van een betrouwbare accu.
Een tractiebatterij is een energiebron, en vaak ook een contragewicht
Een tractiebatterij is een container met cellen die met elkaar verbonden zijn. In die cellen zitten loodplaten, positieve en negatieve, die gescheiden worden door een dunne scheidingsplaat. Daarnaast zit er in de cel een mengsel (elektrolyt) van zwavelzuur en water.
Klaar voor maximale power en prestaties?
Ontdek de kracht van onze hoogwaardige tractiebatterijen. Betrouwbaar, duurzaam en op maat voor uw toepassingen. 👉 Vraag direct een offerte aan of neem contact op voor persoonlijk advies!
De indeling van de verschillende soorten tractiebatterijen is op basis van het elektrolyt:
Allerlei bedrijfsmobiliteit toepassingen, zoals heftrucks en andere soorten voertuigen zijn voor de aandrijfkracht in afgelopen jaren van elektromotoren voorzien, waarvoor een krachtige robuuste energiebron cruciaal is. Om optimaal te profiteren van de tractiebatterij voordelen, adviseren wij u graag bij de keuze voor de batterijtechnologie die het beste aansluit op uw dagelijkse praktijk.
Binnen de tractiebatterijen zijn er diverse uitvoeringen mogelijk.
- De natte batterij. Bij deze batterij is het elektrolyt vloeibaar.
- De droge batterij. Bij de droge batterij is het elektrolyt gelvormig.
We onderscheiden de volgende typen:
Bij natte batterij:
- tractiebatterijen lood/zuur
- tractiebatterijen lood/zuur met zuurcirculatie (voor zwaardere inzet)
Bij droge batterij (onderhoudsvrij)
- Gel (geen gasemissie)
Behoefte aan meer informatie?
“Op basis van uw wensen en vragen kunnen wij u adviseren tot een weloverwogen keuze, met zowel technische als operationele argumenten, om het optimale rendement voor uw elektrische transport vloot te realiseren!”
Hoe geeft een tractiebatterij stroom?
Het chemische proces dat plaatsvindt bij het gebruik van een tractiebatterij (het ontladen) is waar het werkelijk om draait. De loodplaten hangen in een (cel) bak met verdund zwavelzuur, ook wel elektrolyt genoemd. Zowel de positieve platen als de negatieve platen zouden graag verbindingen willen aangaan met stukken van dit verdund zwavelzuur, zodat zowel aan de positieve platen als de negatieve platen loodsulfaat gevormd kan worden. Maar om deze verbindingen naar loodsulfaat te kunnen maken, moeten de negatieve platen een teveel aan elektronen kwijt, terwijl de positieve platen deze elektronen juist nodig hebben om dezelfde verbindingen (loodsulfaat) te kunnen maken.
En dat is nou precies wat er gebeurt bij het ontladen van een batterij. We zorgen ervoor dat de overtollige elektronen van de negatieve platen, via een gebruiker naar de positieve platen kunnen afvloeien. Zo’n gebruiker is bijvoorbeeld de motor om te rijden van een heftruck, of de pompmotor die nodig is om te hijsen. We zorgen tijdens het ontladen van een batterij er dus voor dat er een elektronenstroom mogelijk is tussen de negatieve platen en de positieve platen. En een elektronenstroom is wat wij simpelweg stroom noemen.
De chemische reacties blijven normaal gesproken doorgaan totdat alle geladen deeltjes zijn omgezet. Voor een tractiebatterij is het echter belangrijk dat er niet meer dan 80% aan capaciteit uit de batterij wordt ontladen. Zouden we meer dan 80% aan capaciteit uit de batterij halen, dan wordt het laden van de batterij naar de oorspronkelijke toestand van de positieve en negatieve platen en het mengsel elektrolyt te problematisch.
Bij het laden van een batterij wordt het chemisch proces omgekeerd en worden er elektronen naar de negatieve platen toegevoerd. Deze elektronen stroom (elektrische stroom) komt voor een gedeelte uit de lader en voor een gedeelte terug van de positieve platen. Het is dus niet zo dat een lader elektriciteit stopt in de batterijcellen, maar de lader zorgt ervoor dat de oorspronkelijke chemische toestand van de loodplaten wordt hersteld. Het laden van een batterij is daarom beter te vergelijken met het opwinden van een veer in een klok.
Periodiek onderhoud van een tractiebatterij
Heeft u vragen of wilt u een tractiebatterij bestellen?
Een tractiebatterij wordt op legio manieren ingezet, zoals het dagelijkse transport van goederen in magazijnen en bij de productiebedrijven. Enkele voorbeelden zijn: heftrucks, pallettrucks, reachtrucks, stapelaars, verreikers, hoogwerkers, zijladers, veegmachines, schrobmachines en Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s). Om optimaal te profiteren van de tractiebatterij voordelen, adviseren wij u graag bij de keuze voor de batterijtechnologie die het beste aansluit op uw dagelijkse praktijk. Onze experts staan altijd klaar om u persoonlijk advies te geven.