Tussentijds laden in drukke periodes is mogelijk!
Draait het logistieke proces binnen uw distributiecentra op volle toeren. Dan kan falen van intern transportmiddelen grote gevolgen hebben. Tractiebatterijen spelen een cruciale rol in de bedrijfscontinuïteit en dragen bij aan een snelle en efficiënte werking van intern transport. Een kapotte of slecht presterende tractiebatterij is dan ook het laatste wat u in uw bedrijf wilt hebben, zeker wanneer er onder tijdsdruk gewerkt moet worden.
Tijdens drukke periodes wordt vaak extra personeel ingezet. Zij hebben mogelijk niet de juiste kennis van batterijen of de tijd om er goed op te letten. Vaak worden batterijen aan het einde van de dag aan de lader gehangen, zodat ze de volgende dag weer volledig opgeladen zijn volgens de juiste laadprocedure. Het is niet gewenst om tractiebatterijen tussen shifts door op te laden, een zogenaamde tussenlading (ook wel opportunity charging). Een tussenlading brengt schade toe aan de batterij waardoor de prestaties van de batterij verminderen. Met als gevolg dat het proces van het leveren van goederen aan klanten in gevaar komt. Maar er is goed nieuws: door uw tractiebatterij uit te rusten met een Trak Air systeem, kunt u nu wel tussendoor opladen! Zo voorkomt u kostbare vertragingen tijdens de drukste periode van het jaar.
Verhoogde werkdruk kan leiden tot fouten
Bij de inzet van extra en/of extern personeel en ploegen die regelmatig wisselen tijdens pieken is de kans op fouten groter. Er is mogelijk minder controle op het gebruik van machines en het correcte onderhoud van de bijbehorende tractiebatterijen. Hoewel het belangrijk is om collega’s te instrueren over het juiste gebruik en onderhoud van batterijen, blijkt het in de praktijk vaak nog fout te gaan door gebrek aan tijd of kennis. De gevolgen kunnen aanzienlijk zijn en invloed hebben op uw bedrijfsprocessen.
Met Trak Air kunt u kostbare vertragingen voorkomen
Normaal gesproken kan het opladen van een tractiebatterij tussendoor problemen veroorzaken in de elektrolyt circulatie. Door uw tractiebatterij uit te rusten met een Trak Air en Air-mix lader behoren deze problemen tot het verleden en kunt u wel tussendoor opladen. Wanneer dit systeem eenmaal is geïnstalleerd, verdwijnt de foutgevoeligheid van tussenladen.
Het Trak Air systeem is een onafhankelijk systeem dat tijdens het opladen aan de batterij wordt gekoppeld. Door lucht in de batterijcellen te blazen tijdens het opladen, wordt het elektrolyt op de juiste manier gemengd, vergelijkbaar met het proces tijdens het naladen.
Heeft uw organisatie te maken met wisselende personeelsbezettingen? Zorg ervoor dat uw medewerkers altijd goed geïnformeerd zijn over het gebruik van intern transport en bijbehorende tractiebatterijen. Overweeg ook om instructieposters op te hangen voor extra aandacht en elimineer de foutgevoeligheid door uw tractiebatterij te voorzien van een Trak Air systeem. Dit biedt rust, zelfs in drukke periodes!
Voorkom stilstand en verleng de levensduur van uw tractiebatterij
Naast het feit dat dit systeem tussentijds opladen mogelijk maakt, biedt het ook andere interessante voordelen. Het vermindert het waterverbruik aanzienlijk, omdat er minder water wordt gesplitst en verdampt tijdens het opladen, dankzij het directe mengproces van het elektrolyt. Het opladen gaat ook sneller en de batterij wordt minder warm, wat de levensduur ten goede komt. Dit is ideaal in periodes waarin een defecte of kapotte tractiebatterij aanzienlijke gevolgen kan hebben voor uw bedrijfsprocessen.
De gevolgen van tussentijds laden zonder Trak Air systeem
Tijdens het opladen van een tractiebatterij komt er zwavelzuur vrij uit de platen. Deze chemische reactie zorgt ervoor dat het zware zuur naar de onderkant van de cel zakt. Wanneer de tractiebatterij correct wordt opgeladen, inclusief de nalading, wordt het zuur gemengd met het elektrolyt. Bij een tussenlading, zonder nalading, blijft het zuur echter op de bodem van de batterijcellen, wat de platen beschadigt. Dit leidt ertoe dat de massa in de platen geleidelijk loskomt of slijt en vervolgens in het elektrolyt en de slibruimte van de cel terechtkomt. Dit proces kan de tractiebatterij snel beschadigen. Het gevolg? De capaciteit van uw tractiebatterij gaat merkbaar omlaag. Tussenladingen vergroten niet de kans dat uw tractiebatterij vroegtijdig vervangen moet worden; het is een vast gegeven.
Tractiebatterij vervangen zonder grote investering?
Wilt u de tractie accu liever direct vervangen? Batterijcentrum Nederland biedt een ruim assortiment aan nieuwe én gebruikte tractie accu’s. We hebben de gebruikte accu’s uiteraard volledig gekeurd zodat u zeker weet dat u weer een betrouwbare tractie accu in huis heeft. naar de kosten en levertijden voor de accu die u zoekt.
Batterijcentrum Nederland: meer dan een tractiebatterij leverancier
Wij werken onder andere samen met diverse technische diensten en fleet managers van bedrijven waar de interne transportvloot zo efficiënt en effectief mogelijk ingezet dient te worden, vaak 24/7.
Onze ervaren adviseurs nemen bij ieder ‘vraagstuk’ de tijd om naar de klant te luisteren, zodat wij daarna duidelijk uit kunnen leggen hoe wij een organisatie kunnen ontzorgen op het gebied van tractiebatterijen, laadstations, laders en toebehoren. Samen komen we tot de juiste oplossing voor uw situatie, werkwijze en wensen.
U profiteert bij Batterijcentrum Nederland van:
- Scherpe prijzen
- Snelle levering
- Hoogwaardige kwaliteit
- Deskundig advies
- Een optimale capaciteitsinzet voor uw elektrisch transport
Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.